Klubbinformation

Våran historia beror lite på när man börjar räkna men på 1970 talet formades klubben som vi är idag med inriktning på enhandsskytte av reserv officerare, den döptes till Fors Pistolklubb och var en del i våran försvarsorganisation. Sen omformades klubben och döptes Bispgårdens Pistolklubb istället och är den vi har idag. Våran äldsta tävling Forsträffen firar är en nationellt klassad tävling hela Sverige får anmäla sig till och kördes första gången 1975 där vi bara bommat 2år pga. Covid. Vi finns i Bispgården, mitt emellan Östersund och Sundsvall och våran utomhusbana ligger bakom Thailändska paviljongen i Utanede / Hölle omgiven av skogar, berg och Indalsälven och har funnits där sedan 70-talet. Vi har även en inomhusbana för 10m luftskytte centralt i Bispgården.

Inriktningen har alltid varit precisionsskytte med enhandsvapen, både luft och krut. Som störst var klubben på slutet 80-talet med 40-50 aktiva skyttar, som lägst var det runt 2011 med 10. Många medlemmar har varit bland eliten i Sverige, varit med i landslag, kvalat till landslag och utbildats av de främsta inom sporten under årens lopp och vi har ett gott rykte om oss att vara seriösa i våran utövning.

2012 bestämde oss för att resa oss ur askan och justerade delar runt klubbens verksamhet en aning för att göra det enklare och roligare att vara medlem, fokusera på skytte som våra medlemmar vill skjuta, vissa tävlingar minskades, andra ökades, nya tävlingsformer introducerades och vi började köra sommarkurser för nya medlemmar samt ändrade sättet vi tränar som bättre passar tiden våra medlemmar kan avvara med drop-in tävlingar/träningar och alla vapenklasser tillåts varje träning.

Vi började även med svartkrutsskytte och erbjöd t.ex skytte på Fäviken Game Fair 2014, vi var 10 personer som arbetade där och när dammet lagt sig hade nästan 200 personer fått prova skjuta allt från pistoler tillverkade 1807 till gevär tillverkade 1980 och hade introducerat svartkrutsskytte/vapen för 700 personer under 3 dagar och har varit med där varenda år det hållits i sedan dess (idag heter det Västgård Game Fair) och vi är enormt populära med 1-2000 personer som besöker oss varje år och vi brukar vara runt 15 personer som jobbar med det.

Klubben har idag medlemmar i åldrarna 10 till 75år och vårat främsta mål är att alla som åker hem efter en träff har haft kul och vill komma tillbaka.

Styrelseinfo

Ordförande Peter Sandström

Sekreterare Mattias Backlund